4×4. 23 юни. Национална художествена академия. 21 ч

4×4=2012 /+ Акция: да извадим зъбите!¬/

23 юни – СОФИЯ – Място: двор на Националната художествена академия – Начало: 21:00

4х4 продължава и през 2012 с двойна сила. Към четиримата поети (Ясен Василев, Радослав Чичев, Иван Димитров и Мирослав Христов) се присъединяват музикантите от „Кът за яйца“ -Ангел Додов и Любомир Брашненков с авторска музика, създадена специално за стихотворенията на представлението. Свързваме ги и с участието им в група “Ксетофон”.

4х4 започна през 2011 като литературна шега с размяна на роли на Нощта на музеите и галериите в Пловдив и прерасна в поетично представление, което обиколи шест български града през декември 2011, благодарение на програмата Изкуство в движение на Art Office. През 2012 нивото отново се качва и стихотворенията са се превърнали в музикални парчета (половината от които са съвсем нови и се изпълняват за първи път), а поетите – в техните единствени възможни изпълнители. Премиерата по традиция отново беше в Пловдив – на фестивала „Улица Отец Паисий – Текст” на 12 май, а първото и последно софийско представление за сезона ще бъде тази събота, 23 юни, от 21 ч. в двора на Художествената академия на София:Поетики.

Акция: да извадим зъбите!¬ 4х4 е независим проект, който се издържа чрез волята и желанието на участниците, но тъй като в света върлува Криза и някои неща могат да се случат само чрез финансови средства, призоваваме съпричастните на идеята да ни подкрепят със символична сума в касата на 4х4. За какво ще бъдат използвани вашите средства: изваждане на зъбите на Мирослав Христов – неговата втората стихосбирка „Зъби”. За жалост усилията на местно издателство да получи финансиране от местна институция на културата с цел издаване на книгата завършиха с неуспех. Всеки дарил символична сума може да запише своето име и да остави контакт за обратна връзка, за да получи книгата след нейното публикуване. Освен това, имената на всички съпричастни ще бъдат записани в печатното издание на стихосбирката.

Ето и какво се случи на поетите от 4х4 през последните 2-3 месеца: 1. Радослав Чичев спечели Бронзовия пегас на “Южна Пролет” в Хасково за дебют в поезията – стихосбирката “От прашинката на деня”. 2. Иван Димитров си подели наградата с Оля Стоянова на драматургичния конкурс за нова българска пиеса на абсурда на Благоевградския театър. 3. Ясен Василев спечели наградата на публиката и си подели наградата за книга (Андрогин) със Стефан Радев на Националния литературен поетичен конкурс, Шумен. 4. Мирослав Христов си подели наградата за драматургия с Боян Папазов на фестивала Нова Българска Драма-Друмеви празници, Шумен.

Повече тук: http://fourbyfourtour.wordpress.com/

поезия:

Радослав Чичев – http://www.litclub.bg/library/nbpr/chichev/prashinkata/index.html Иван Димитров – http://www.litclub.bg/library/nbpr/ivdim/index.htm
Мирослав Христов – http://www.litclub.bg/library/nbpr/mhristov/index.html
Ясен Василев – http://www.litclub.bg/library/nbpr/yavasilev/androgin/index.htm

музика:

Кът За Яйца – http://soundcloud.com/kutzayaitsa
Ангел Додов /След Дъжд Качулка/ – http://soundcloud.com/sled_dujd_kachulka Любомир Брашненков /Fragile/ – http://soundcloud.com/fragilebg

видео: http://www.youtube.com/user/4x4poetry/videos

използвано фото за плаката – http://www.festivals.bg/photo_video/42

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s